Nyhetsbrev nr.2

1p-trans

Nr.2 - april 2017

 

 

Bästa kunder,

 

Nu är våren här!
Temperaturen stiger och odlingssäsongen börjar. Det intensiva arbetet ute i avelsstallen är igång och årets fölningar tar snart fart på allvar.

Här kommer vårens nyhetsbrev!

Intervacc introduceras på Nasdaq First North

Intervacc - Nya generationens vacciner inom djurhälsa

Vårt moderbolag Intervacc har blivit det första svenska läkemedelsbolaget inom området djurhälsa som listas på Nasdaq First North.

Stort grattis!

Besök från SVA

Som en del av labbnätverket som vi tidigare har berättat om, har Karin Bergström, Märit Pringle och Annica Landén från SVA, varit på besök hos oss. Syftet med besöket var att ha en närmare diskussion omkring våra specifika frågor.

Anaeroba bakterier var en del av den intressanta diskussionen. Generellt märks en minskning av antal begärda anaeroba undersökningar. På vissa provtyper från miljöer med lite eller ingen syre som till exempel böld, abscess, ledväska, djupsår, munhåla och bukhåla, rekommenderas anaerob odling starkt. Tänk på att i dessa fall där strikt anaeroba bakterier är orsaken till infektionen kan vi med rätt diagnostik rädda djurens liv. Vi pratade också om VetMIC staf/strept -panelen som vi planerar börja använda senast under hösten.

Besök på Menhammar StuteriVeterinär Johan Hellander

Vi har varit på studiebesök på Menhammar Stuteri och fick möjligheten att hälsa på hästarna och nyfödda föl som charmade oss.

Stort tack till veterinär Johan Hellander som lät oss vara med vid undersökning av ston samt provtagning vid misstänkt endometrit.

Salmonella

Antalet Salmonellafall brukar öka under våren och vi vill påminna er om att Mybac-Vettech Laboratoriet är ackrediterat för Salmonellaundersökningen. Ni får ett snabbt och säkert analyssvar och fyndet rapporteras enligt de föreskrifter som gäller för anmälningspliktiga sjukdomar till Jordbruksverket och Länsveterinär.

Ny medarbetare

Vi har glädjen att få presentera vår nya medarbetare Lovisa Kling som ska jobba hos oss under hela sommaren. Lovisa är legitimerad BMA och har påbörjat en master i Forensisk Vetenskap på Uppsala Universitet.


Vi ger ut nästa nyhetsbrev efter sommaren. Under tiden passa gärna på att besöka vår hemsida www.mybac-vettech.se . Eller varför inte tipsa oss om något intressant tema som ni tycker att vi borde skriva om till nästa gång.

Trevlig sommar önskar vi på Mybac-Vettech