Nyhetsbrev nr.3

1p-trans

Nr.3 - nov 2017

 

 

Bästa kunder,

 

Den härliga hösten är nu här och trots årstidens varierande rykte ser vi den som en nystart!

Här kommer ett nytt nyhetsbrev med aktuell information om vad som händer på Mybac-Vettech Laboratoriet.

Ny VetMIC panel CLIN Staf/Strept

Snart börjar vi använda den nya VetMIC CLIN Staf/strept panelen för att resistensbestämma Stafylokocker och Streptokocker. Panelen, liksom VetMIC CLIN GN, är anpassad för kliniska frågeställningar hos alla djur, såväl små sällskapsdjur som hästar och lantbrukets djur. Båda CLIN-panelerna, som ersätter smådjurs- och stordjurs- panelerna, ska gradvis införas så att vi alla hinner bekanta oss med dem. Observera att CLIN-panelerna inte ska användas för att resistensbestämma vissa bakteriestammar som t.ex. Pasteurella, Enterokocker och Acinetobacter.

Information på remissen

Vi jobbar kontinuerligt på att förbättra oss och den laboratoriediagnos som vi ställer. I det syftet ber vi er att, i omfattningen av era möjligheter, ange viktig information på remissen. Det kan avse kliniska sjukdomstecken, frågeställningar eller att tala om för oss att provet är ett omprov.

Veterinärkongressen 2017

Mybac-Vettech Laboratoriet tillsammans med vårt moderbolag Nordvacc Läkemedel ska delta i årets Veterinärkongress.  Kom och träffa oss i monter N14 så kan vi berätta mer om vår verksamhet.

Övrig information

Även i år deltog Mybac-Vettech i labnätverksträff ordnad av SVA. Vi bjöds på väldigt uppbyggande och intressanta diskussioner samt ett föredag om vad veterinärstudenterna lär sig under delkursen i bakteriologi och ett om urinvägsinfektion.

Kika gärna in på vår hemsida för ytterligare information, praktiska länkar och beställningsmöjligheter.

Med vänliga hälsningar

Laboratoriepersonalen på  Mybac-Vettech