Nyhetsbrev

1p-trans

Nr.5 - apr 2019

 

 

Bästa kunder,

 

Nu stundar påskhelg och vi serverar ett nyhetsbrev med bl.a. viktig information om mikrotiterplattor för antibiotikaresistens-bestämning.

Kundenkät 2019

PresentkortTack för ert förtroende!

Ett stort tack till alla er som tog er tid att svara på vår kundenkät. Årets resultat visar att ni är nöjda med vårt arbete och uppskattar vårt bemötande mot er som kund. På samma gång är era kommentarer och förbättrings-rekommendationer av stor vikt för oss. Ett stort grattis till den glada vinnaren i utlottningen av ett presentkort.

Vi kan tyvärr inte i nuläget påverka ev. förseningar till följd av lång leveranstid på insända prover . Men när vi har fått dem gör vi allt vi kan för att ni ska få ett snabbt provsvar. Arbetet pågår intensivt för att hitta alternativa lösningar men kom ihåg att de klinikerna som ligger i närheten alltid kan lämna in prover direkt hos oss på Västertorpsvägen 135 i Hägersten.

Även om det är veterinärens ansvar att göra en bedömning avseende påvisad bakterie och eventuell antibiotikabehandling försöker vi, i viss mån, kommentera erhållna resultat eller eventuella avvikelser samt ange nödvändiga rekommendationer i provsvaret. Det är viktigt för oss och vårt kvalitetsarbete att ni kontaktar oss om ni har övriga frågor eller funderingar.

ACKREDITERING - EN DEL AV VÅRT KVALITETSARBETE

Vi på Mybac-Vettech laboratoriet arbetar kontinuerligt med förbättring och effektivisering av vårt kvalitets- och ledningssystem. En oberoende granskning gjordes i mars av Swedac. Resultatet av tillsynen har varit tillfredsställande vilket, för er som kund, betyder att våra analyser är kvalitetssäkrade och därmed pålitliga.

MIKROTITERPLATTOR FÖR ANTIBIOTIKARESISTENSBESTÄMNING

Vetmic plattaSVA, som tillverkade de mikrotiterplattor som vi använder idag, har beslutat att lägga ned produktionen av hela VetMIC- sortimentet. Mybac-Vettech, som är ackrediterad för antibiotikaresistenstest med mikrodilutions-metod, har hittat en ny leverantör av plattor och planerar börja använda dem successivt under 2019. Till en början ska det bli två paneler: en för alla gramnegativa stammar och en för alla grampositiva stammar. Det är även planlagt att börja använda en tredje panel till hästar, detta i slutet av året.  VetMIC Smådjur- och Stordjurs paneler ska fortfarande användas (ev. resten av året) men VetMIC CLIN GN och CLIN Staf/strept upphör så småningom.  Vi återkommer med mer information innan vi börjar använda de nya plattorna.

AVELSSÄSONG 2019 ÄR NU IGÅNG

Tänk på att bakteriell endometrit är en av de vanligaste orsakerna till infertilitet och bidrar i hög grad till fetal död. Stona kan bli dräktiga medan de är infekterade men resorberar fostret, aborterar eller föder ett infekterat föl.

Precis som tidigare år är vi beredda att hjälpa er under den intensiva perioden.  Laboratoriet tar emot prover alla vardagar och ni får ett snabbt preliminärsvar dagen efter vi har fått dem, även på lördagarna.

Kika gärna in på vår hemsida för ytterligare information, praktiska länkar och beställningsmöjligheter.

En riktigt Glad Påsk och trevlig vår önskar vi på Mybac-Vettech laboratoriet!